Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

majonez na kulu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 120 g
olej 200 g
żółtko jajek 3 szt
ocet 10 % 15 g
woda 650 g
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: majonez na kulu

Zagotować wode z octem i ostudzić.Z mąki i połowy oleju sporządzić zasmażkę 1stopnia,rozprowadzić wodą zagotowaną z octem,zagotować,skropić 1łyżką wody,przykryć i ostudzić.Z pozostałego oleju i żółtek sporządzić majonez.Ostudzona zasmazkę łączyć powoli z majonezem i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak