Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta z drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura patroszona 1000 g
marchew 150 g
pietruszka 150 g
selery 100 g
cebula 50 g
sól 15 g
ocet 10 % 10 g
białko 2 szt
woda 2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galareta z drobiu

Galaretkę sporządzić.Ugotowaną kurę obrać z kości,a mięso pokrajać w kostkę średniej wielkości.Na dnie naczyń jednoporcjowych ułożyć elementy dekoracyjne np.groszek zielony lub marchewkę pokrajaną w półplasterki lub drobniejsze cząstki i zalać je tężejącą galaretką.Po stęrzeniu włożyć pokrajane mięso i wlać galaretę.Odstawić w chłodne miejsce do skrzepnięcia.Zastudzona galarete wyrzucić na talerzyki lub półmisek okrągły,ozdobić liśćmi sałaty i cząstkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.05.2011 10:21
Do czego 2szt białka , jeśli w przepisie nic nie ma o białkach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak