Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w maladze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 60 g
masło 40 g
malaga 250 g
sól do smaku
indyk 2500 patroszony

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w maladze

Umytątuszkę indykaposolić,uformować w dwie nitki i ułożyć na brytfannie grzbietem do dołu.Wstawić do piekarnika polaną stopionym tłuszczem i piec do miękkości,polewając od czasu do czasu najpierw wodą potem wytworzonym sosem.Przed wyjęciem z pieca dodaćmasła.Upieczonego indyka wyjąćz piekarnika,ostudzić.Porcjować i układać na półmisku.Porcje indyka polać galaretką z malagi i ozdobić owocami z kompotu:brzoskwiniami,ananasem,gruszkami lub morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 27.05.2011 09:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak