Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe sałaty rzymskie 2
truskawki 50 dag
sok z cytryny 1/2 szt.
pieczarki 15 dag
papryczki chili mały strączek czerwonej
ocet balsamiczny 3 łyż.
sól
cukier
olej 4 łyż.
parmezan starty 2 łyżki
awokado

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado

Sałatę oczyścić z uszkodzonych liści. Opłukać i dobrze osączyć i pokroić w paseczki. Truskawki umyć i pokroić na ćwiartki. Z awokado usunąć pestki. Obrać delikatnie ze skórki i pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny by nie pociemniał. Pieczarki oczyścić, obgotować i pokroić w cieniutkie plasterki. Z chili usunąć nasionka i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i umieścić w salaterce. Sos: ocet utrzeć z cukrem i solą aż się rozpuszczą. Dolać olej, wymieszać i doprawić. Sosem skropić sałetę. Posypać płatkami parmezanu i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2011 19:52
Znakomita sałatka.
gusia1000 20.07.2011 19:52
Znakomita sałatka.
monika154 27.05.2011 18:50
smaczne
Małgorzata113 27.05.2011 09:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak