Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z miesem po mojemu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso - łopatka wieprzowa 50 dag
ryż 2 szklanki
cebula 2 szt. duże
czosnek 3-4 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 2 ł
pomidory w przecierze 1 puszka
olej
sól, pieprz
boczek 50 dag
kapusta włoska 1 średnia szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z miesem po mojemu

Kapustę sparzyć, Wyciąć twarde nerwy. Ryż ugotować w 4 szkl. wody z dodatkiem kostek rosołowych. Ostudzić. Mięsa zemleć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju, Wszystkie składniki farszu wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nakładać na liście kapusty i zawijać gołąbki. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć liściami kapusty i układać gołąbki. Miedzy gołąbki wkładać ząbki czosnku. pomidory zmiksować, dodac soli, cukru i zalać tym przecierem gołąbki. Wstawić do piekarnika i dusić ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:38
Pyszne gołąbki.
mysza620 09.04.2013 09:40
JA też robię dobre, ale muszę spróbować tych Twoich gołąbków
Henryka2 22.01.2013 12:24
Proszę Pani, ja również nie jestem ani mężem ani żoną Pyzy Smacznej, nie wiem dlaczego uparcie Pani nas łączy i używa liczby mnogiej.Jeśli ma Pani coś do powiedzenia Pyzie proszę to napisać w jej profilu.Mam nadzieję,że tym razem Pani zrozumiała.
Henryka2 21.01.2013 16:26
Nie wiem o co Pani chodzi, ja nie jestem Pyza Smaczna, chyba nie posądza mnie Pani o posiadanie tego konta. Pyza ma swoje zdanie a ja swoje, komentuję tak jak ja uważam i moim zdaniem powoływanie się na innego użytkownika w odpowiedzi na mój komentarz jest bezsensowne i niesmaczne. Jeśli ma Pani zastrzeżenia co komentarza Pyzy Smacznej, najlepiej z nią wyjaśnić problem.A przypadków nie ma, szczególnie w znalezieniu przepisu sprzed 2 lat. A poza tym w przepisie jest określenie "1 średnia główka kapusty włoskiej". Średnia wyraźnie określa wielkość, a ja od nikogo nie żądam określenia co do grama. Ups, znowu się nie udało! Może następnym razem?
Anna133 26.06.2012 13:41
musze wypróbować
ela16 06.10.2011 16:51
pycha
Jolanta_P-S 13.03.2011 10:09
Gołąbki to jedno z ulubionych dań mojego syna, muszę ten przepis wypróbować
Iwona51
Iwona51 16.02.2011 14:25
uwielbiam gołąbki
mirosława4 10.02.2011 15:16
pyszny obiade
Marzena40 10.02.2011 10:08
pycha
miki47 05.02.2011 15:42
pycha
Małgorzata106 25.01.2011 18:19
pyszne, polecam
cukiereczek 15.01.2011 11:30
Smaczne
cukiereczek 15.01.2011 11:30
Smaczne
Magda60 07.01.2011 23:06
pycha
jolaxa1 27.12.2010 22:42
pyszne
aginaa 18.12.2010 20:29
robie podobne
plocia 09.12.2010 15:06
całkiem smaczne
marzencia2007 09.12.2010 09:31
uwielbiam gołąbki :)
SmacznaPyza 05.12.2010 10:49
z włoskiej robiłam raz i mnie smakowały, ale mąż marudził....
Martysia 15.10.2010 19:00
super przepis, uwielbiam gołąbki :)
iwona332 07.10.2010 21:20
super
Babciagramolka 16.09.2010 17:32
Popatrz a ja z włoskiej rzadko robię raczej z białej. Muszę się przestawić na Twój pomysł
Beata77 18.08.2010 14:03
zgadzam się z wami:) musi byc pyszotka:)
Klaudia007 22.07.2010 09:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak