Gołabki z miesem po mojemu

Gołabki z miesem po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso - łopatka wieprzowa

    50 dag
  • ryż

    2 szklanki
  • cebula

    2 szt. duże
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • kucharek

    2 ł
  • pomidory w przecierze

    1 puszka
  • olej

  • sól, pieprz

  • boczek

    50 dag
  • kapusta włoska

    1 średnia szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć, Wyciąć twarde nerwy. Ryż ugotować w 4 szkl. wody z dodatkiem kostek rosołowych. Ostudzić. Mięsa zemleć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju, Wszystkie składniki farszu wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nakładać na liście kapusty i zawijać gołąbki. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć liściami kapusty i układać gołąbki. Miedzy gołąbki wkładać ząbki czosnku. pomidory zmiksować, dodac soli, cukru i zalać tym przecierem gołąbki. Wstawić do piekarnika i dusić ok 45 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:38
Pyszne gołąbki.

mysza620

09.04.2013 09:40
JA też robię dobre, ale muszę spróbować tych Twoich gołąbków

Henryka2

22.01.2013 12:24
Proszę Pani, ja również nie jestem ani mężem ani żoną Pyzy Smacznej, nie wiem dlaczego uparcie Pani nas łączy i używa liczby mnogiej.Jeśli ma Pani coś do powiedzenia Pyzie proszę to napisać w jej profilu.Mam nadzieję,że tym razem Pani zrozumiała.

Henryka2

21.01.2013 16:26
Nie wiem o co Pani chodzi, ja nie jestem Pyza Smaczna, chyba nie posądza mnie Pani o posiadanie tego konta. Pyza ma swoje zdanie a ja swoje, komentuję tak jak ja uważam i moim zdaniem powoływanie się na innego użytkownika w odpowiedzi na mój komentarz jest bezsensowne i niesmaczne. Jeśli ma Pani zastrzeżenia co komentarza Pyzy Smacznej, najlepiej z nią wyjaśnić problem.A przypadków nie ma, szczególnie w znalezieniu przepisu sprzed 2 lat. A poza tym w przepisie jest określenie "1 średnia główka kapusty włoskiej". Średnia wyraźnie określa wielkość, a ja od nikogo nie żądam określenia co do grama. Ups, znowu się nie udało! Może następnym razem?

Anna133

26.06.2012 13:41
musze wypróbować

ela16

06.10.2011 16:51
pycha

Jolanta_P-S

13.03.2011 10:09
Gołąbki to jedno z ulubionych dań mojego syna, muszę ten przepis wypróbować

Iwona51

16.02.2011 14:25
uwielbiam gołąbki

mirosława4

10.02.2011 15:16
pyszny obiade

Marzena40

10.02.2011 10:08
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat