Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 kg
ocet
cebula 2 duże
cukier, sól
woda 4 szkl
Gorczyca biała cała Prymat
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby przebrać, umyć i gotować ok. 30min. Odcedzić, przelać letnią wodą. Zrobić zalewę: 4 szkl. wody 1 szkl. octu 10% 1,5 łyżki soli cebula przyprawy:ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Zalewę zagotować, włożyć obgotowane grzyby i gotować 30 min. Włożyć wrzące do wyparzonych słoiczków, zakręcić dokładnie i studzić odwrócone do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzowania! SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:20
Znakomita zaprawa.
25.06.2013 12:23
zdjęcie pierwsza klasa
evita0007 30.05.2011 16:17
O jak ja lubię grzybki marynowane :) poprosze o jeden słoiczek hihi :)
SmacznaPyza 28.05.2011 14:42
bardziej chodziło mi o czas gotowania bo 30 min. to jak dla mnie stanowczo za dużo...ale każdy robi po swojemu
Henryka2 27.05.2011 10:44
Pyza, wszystkie oprócz opieniek , bo dla nich ta zalewa jest (jak dla mnie) za mocna.
SmacznaPyza 27.05.2011 09:37
czy to przepis na różne gatunki grzybów czy jakiś konkretny?
szyba 27.05.2011 09:35
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak