Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z lanymi kluseczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z ryb 50 dag
ząbek czosnku 1 szt
mała cebulka 1 szt
bulion rybny
przyprawa kucharek 1 łyżka
natka pietruszki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz ziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z lanymi kluseczkami

Warzywa pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej, pora pokroić w półkrążki, a cebulę w piórka. Dodać przyprawy: pieprz ziarnisty, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Włożyć pokrojoną na porcje rybę. Gotować 20 minut, Rybę wyjąć, a na gotującej się wolno zupie ugotować lane kluseczki. Na talerzach układać porcje ryby i zalewać zupą. Obficie posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:16
Dobra zupa.
Fiffi 08.10.2012 23:24
ja tez nie jadłam takiej zupy, ale wyglada smacznie
aleksa123 01.03.2012 18:20
nigdy nie miałam okazji jeść zupy rybnej, a zapowiada się smaczna
Grażyna13 12.10.2011 13:33
Smaczna zupka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak