Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12,5 dag
kakao 3 łyżeczki
mleko w proszku 30 dag
woda 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
rodzynki 1 opakowanie
herbatniki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

W rondelku lub małym garnku rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy kakao. Mieszankę zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki i rodzynki. Masę przekładamy do wyłożonej folią aluminiową keksówki. Wstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki.Zobacz więcej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.01.2014 08:10
pyszny deser
RenataZ-et 09.12.2013 21:45
dawno nie robiłam takiego bloku a bardzo go lubię
Seba 19.07.2013 08:52
aż ślinka cieknie
IKrakowianka 15.12.2012 21:47
mniamm, uwielbiam :)
Stenka 25.09.2012 18:49
smaczny
aginaa 10.02.2012 10:35
pyszne
Izka192 16.12.2011 18:58
smaczny
Margo1 11.09.2011 23:38
uwielbiam go
ben-ka 27.08.2011 22:30
jak ja dawno nie robiłam tego smakołyku!!!!
Iwusia 05.06.2011 22:05
wspaniały
amorzenek 30.05.2011 07:21
pyszne
novita26 29.05.2011 19:04
mniam
iwa643 29.05.2011 12:46
pomysłowe
polly66 29.05.2011 10:23
chyba od kilku m-ęcy się zbieram do zrobienia bloku :D
artur7 27.05.2011 18:41
pyszny
Agnieszka_B 27.05.2011 12:08
Fantastyczny deser, zwłaszcza dla wielbicieli czekoladowych pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak