Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort marchewkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 1 szklanka
jajko 4 szt.
marchewki 3 szt.
cynamon Prymat 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 płaska łyżeczka
aromat migdałowy
masło 100 gram
cukier puder 4 łyżki
aromat waniliowy
papier do pieczenia
twarożek 200 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: tort marchewkowy

Ciasto: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i cynamonem.
Marchewki obierz, zetrzyj na drobnej tarce. Do mąki wlej olej, wymieszaj. Ucieraj mikserem, kolejno wbijaj po jednym jajku. Dodaj marchewkę i aromat migdałowy. Ciasto dokładnie wymieszaj. przełóż do wyłożonej papierem formy o średnicy 21 cm, wyrównaj powierzchnię. Piec 60 minut w temp. 170 stopni.
Masa serowa: Masło stop, odstaw, aby przestygło. Serek utrzyj mikserem z cukrem i aromatem. Nie przerywając ucierania powoli wlewaj masło.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na 3 płaty. Płaty ciasta przełóż masą. Udekoruj wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 03.10.2011 23:03
fajny
Rybciia 22.06.2011 19:56
coś nowego
irenka 27.05.2011 10:47
ciekawy przepis ,na pewno smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak