Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybek czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
gorzkiej czekolady. 1/4 tabliczki
cukru pudru lyzka
mleko 2 lyzki
mąki kopiasta łyzka
cukru waniliowego lyzeczki
startej skórki pomarańczowej 1/4 lyzki
masła lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: grzybek czekoladowy

czekolade połamać wstawic w miseczce do kuchenkii mikrofalowej i w kilka sekund rozpuscic.oddzielic żoltka od bialek .żółtka wymieszac ze schlodzona rozpuszczoną czekolada ,mlekiem skórką pomarańczy i cukrem waniliowym .na koniec dodać mąkę ,wymieszac .ubić sztywną pianę z białek pod koniec ubijania dodawać cukier.wymieszać pisnę z masą żóltkowo-czekoladową .na patelni rozgrzać masło wlać ciasto .pod przykryciem smazyć na malym ogniu ,aż spód sie zrumieni .ostrożnie odwróć na drugą stronę i dopiec. przełożony na talerz grzybek podzielić na porcje .przybrać owocami według gustu!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 13.04.2012 13:44
słodkości :)
grazia1 27.05.2011 20:02
smakowicie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak