Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
margaryna 250 dag
śmietana 0,5 szkl
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem

Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, ciasto chłodzimy kilka godzin w lodówce (zawinięte w woreczek).
Następnie ciasto wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy. Wycinamy paseczki - szerokość 2-3 cm długość około 25 cm.
Paseczki zawijamy na posmarowane masłem rurki - specjalne foremki do rurek. Zaczynamy od cieńszego końca, paski muszą zachodzić na siebie. Rurki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 210 stopni przez 15-17 minut. Po upieczeniu rurki zdejmujemy z foremek. Robimy masę budyniową i nadziewamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.03.2012 17:47
uwielbiam takie
Patrycja33 27.05.2011 18:44
mniam
ewasylwia 27.05.2011 11:37
pyszne to mało powiedziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak