Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka drobiowa z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
grzyby leśne 300 g
cebula 0,5 szt
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka drobiowa z grzybami

Piersi z kurczaka oczyścić i ostrym nożem do filetowania przeciąć na cienki płat.
Grzyby ugotować. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulkę i grzyby, doprawić solą, pieprzem i estragonem, smażyć mieszając aż odparują. przestudzić , dodać bułkę tartą i jajko wymieszać. Podzielić nadzienie na pół nałożyć na płaty mięsne i delikatnie zwinąć obwiązując sznureczkiem , jednak mocno nie dociskać. Opanierować lekko w przyprawie do drobiu i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok 45-50 min w temp 200 st.
Pod koniec rozerwać folię i posmarować roladki miodem by się ładnie przyrumieniły. Po wystudzeniu zdjąć sznureczki i kroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak