Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki wodne.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
margaryna 1 kostka
drożdże 5 dag
jaja 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
cukier waniliowy
marmolada
cukier kryształ
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki wodne.

Mąkę posiekac z margaryną.dodac jaja,drożdże,śmietanę i cukier waniliowy.Wyrobic ciasto,zawinąc w czystą płócienną szmatkę i włożyc do dużego garnka z wodą.Gdy wypłynie,wyjąc,rozwałkowac,pokroic na kwadraty,posmarowac marmoladą i zwinąc w rogaliki.Każdy umoczyc w roztrzepanym białku ,a następnie zanurzyc w cukrze i ułożyc na blasze.Upiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.11.2011 11:33
ciekawy pomysł
Elżbieta17 26.09.2011 20:00
Ja też takie robiłam i są pyszne:)
irenka 16.08.2011 21:32
też takie robię.
matii6 05.07.2011 20:11
z wody są pyszne
alaaa 04.07.2011 20:15
już piekłam kilka razy,pycha
MAR3STA 04.07.2011 19:21
rogaliki pierwsza klasa;)
ziutula
ziutula 03.07.2011 18:38
ciasto topielec jest dobre...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak