Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
białe wino 5 łyżek
cebulka 1
śmietana 12% 1\\2 szklanki
sok z cytryny 1\\2

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie cytrynowym

Najpierw na patelni roztopić masełko dodać rybę , którą posypaliśmy solą , pieprzem i przyprawą do ryb, smażymy z każdej strony a potem dusimy , wyjmujemy z patelni zmniejszamy ogień dodajemy mąkę mieszamy aby nie powstały grudki , następnie dajemy wino i mieszamy aż zgęstnieje . Na koniec dodajemy śmietanę , zdjąć z ognia dodajemy dopiero sok z cytryny, cebulkę a całość doprawić solą i pieprzem zwykłą . Zalewamy gotowym sosem ryby i dekorujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.04.2013 00:14
pyszna rybka
Zosia1 10.04.2013 21:54
na pewno wykwintnie smakuje
Gabriela7 27.05.2011 06:47
pycha
iwa643 27.05.2011 06:27
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak