Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka naleśnikowo-kapuściana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
mleko 1,5 szkl
jaja 2 szt
woda letnia 1 szkl
olej 2 łyżki
sól szczypta
kapusta 40 dag
cebula 1 szt
tłuszcz 4 dag
pieczareki całe kilka szt
kiełbasa 10 dag
mąka 0,5-1 łyżka
pieprz szczypta
tłuszcz do formy szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka naleśnikowo-kapuściana

Rozmieszać mleko z jajkami, dodać mąkę, odrobinę soli, wyrobić ciasto i dodać ciepłej wody, tyle aby ciasto było płynne oraz olej. Usmażyć cieniutkie naleśniki. Powinno wyjść kilkanaście sztuk (14-18)
Kapustę ugotować, odparować wodę i posiekać. Cebule obrać. Pokroić pieczarki i cebule i podsmażyć. Kiełbasę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Do patelni dołożyć kapustę i kiełbasę, oprószyć mąką i wszystko zasmażyć. Formę wysmarować tłuszczem. Układać warstwowo naleśniki i farsz. Zaczynając od naleśnika i kończąc na nim. Przycisnąć i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.04.2013 22:46
super babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak