Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PACZKI (ponczki) Z CIASTA PTYSIOWEGO

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
woda 200 ml
mąka 15 dag
jaja 4 szt
lukier 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PACZKI (ponczki) Z CIASTA PTYSIOWEGO

Wodę z masłem doprowadzić do wrzenia, wrzucić mąkę jednym ruchem i ucierać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od garnka. Zdjąć z ognia, dodawać po jednym jajku, mocno mieszając, aż się kluchy połączą. Kłaść łyżką małe kluchy ciasta w gorący olej, odwrócić, gdy zarumienione, osuszyć na papierze, maczać w lukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 22.09.2011 21:19
to mi posmakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak