Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy gruszkowe z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 szt
kefir 1 szkl
mąka 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
jajko 1 szt
olej do smażenia
posypka czekoladowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy gruszkowe z czekoladą

1. Mąkę przesiej do miski, wlej kefir, wsyp cukier waniliowy, wbij jajko, dodaj łyżkę posypki czekoladowej, wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
2. Gruszki obierz, pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm, usuń gniazda nasienne. Olej rozgrzej na patelni. Każdy plaster gruszki obtocz w cieście, usmaż na oleju z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, posyp czekoladową posypką. Podawaj na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.01.2014 08:42
świetny pomysł
dianix 31.07.2012 20:32
musza smakowac wysmienicie
Danuta8 27.05.2011 08:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak