Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta wiśniowa z kokosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/3 kostki
mąka 1 szkl
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
jajko 2 szt
wiórki kokosowe 1 op
konfitura wiśniowa 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta wiśniowa z kokosem

1. Mąkę zagnieć z margaryną, cukrem, proszkiem do pieczenia, śmietaną i 2 żółtkami. Ciasto rozwałkuj. Wyłóż nim natłuszczoną, posypaną mąką formę. Nakłuj widelcem. Posmaruj wiśniową konfiturą.
2. Białka ubij na sztywno, połącz z wiórkami kokosowymi. Rozsmaruj na cieście. Piecz ok. 30 min w temp. 180 stopni, aż ciasto mocno się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 26.12.2012 20:46
ciekawe połączenie smaków
Ewelina38 24.02.2012 11:54
oj, musi być pyszne
kasienka23 31.10.2011 10:17
szkoda ze zdjęcia nie ma:)
GGABI 20.09.2011 22:18
super
ziutula
ziutula 07.08.2011 14:01
dobre połączenie wiśni z kokosem...
ziutula
ziutula 07.08.2011 14:01
dobre połączenie wiśni z kokosem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak