Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z boczkiem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
boczek wędzony 15 plasterków
ogórki kiszone 4 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia
śmietana 1 łyżka
mąka wg uznania
keczup 3 łyżki
musztarda 3 łyżki
ser gouda 15 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z boczkiem i szynką

1. Schab umyj, osusz, pokrój na plastry grubości ok. 1 cm. Cienko rozbij, oprósz. Cebulę obierz. pokrój w piórka. Ogórki pokrój na ćwiartki.
2. Musztardę wymieszaj z keczupem, posmaruj plastry mięsa. Na każdym ułóż po plastrze boczku i sera, cebulę i ogórka. Ściśle zwiń, zepnij.
3. Olej rozgrzej na patelni. Roladki obtocz w mące, smaż ok. 10 min, często przekręcając. Podlej wodą, duś ok. 20 min. Roladki wyjmij. Sos zagęść łyżka mąki wymieszanej ze śmietaną, przypraw. Polej roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.11.2013 09:13
pyszne roladki
Dorota59 08.10.2013 07:56
smakowity obiadek
kate.500 10.03.2013 19:37
pyszny obiadek
Danuta8 27.05.2011 08:46
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak