Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowiec z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
jajko 4 szt
olej 3/4 szkl
mąka 2 szkl
cynamon 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
płatki migdałowe 1 op
jabłka 5 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowiec z migdałami

1. Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i olejem. Dodaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cynamon, utrzyj na gładką masę.
2. Jabłka obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do ciasta, wsyp płatki migdałowe, wymieszaj (ciasto będzie dość gęste). Wyłóż na natłuszczoną i posypaną kaszką manną blachę. Piecz ok 60 min w temp 180 stopni. Ostudź, posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 08.01.2013 15:42
uwielbiam cynamon w dodatkach
Jodaj 18.10.2012 10:20
może być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak