Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe kopytka z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 15 dag
pomidory 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
mozzarella 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser starty 4 łyżki
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe kopytka z mozzarellą

1. Ziemniaki ugotuj zmiel. Dodaj mąkę, szczyptę soli, połącz. Ostudź. Z ciasta uformuj wałek, pokrój na kopytka. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
2. Pomidory sparz,obierz, czosnek posiekaj, podduś razem na oleju. Dodaj połowę posiekanego szczypiorku, przypraw.
3. Kopytka włóż do formy. Ułóż plastry mozzarelli, polej sosem, posyp serem. Piecz 15 min w temp. 175 stopni. Posyp resztą posiekanego szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.12.2013 08:41
apetyczne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak