Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z cebulą i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 45dag
wołowina 85dag
czosnek 2ząbki
wędzona słonina 6dag
tłuszcz 2łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 3łyżki
Kminek mielony Prymat 1\\2łyżeczki
zmielony majeranek 1\\2łyżeczki
sól
koncentrat pomidorowy 3łyżki
bulion wołowy 1 1\\2szkl
ziemniaki 20dag
zielona papryka 1strąk
czerwona paryka 1strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z cebulą i papryką

Mięso umyć ,osuszyć,pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Słoninę pokroić w kostkę ,zrumienić w rondlu .Dołożyć tłuszcz ,rozgrzać.Wrzucić czosnek i cebulę ,poddusić .Dodać mięso ,obsmażyć .Przyprawić solą i papryką ,dodać koncentrat ,kminek,majeranek ,podlać połową bulionu .Przykryć i dusić 25min.Ziemniaki obrać ,umyć,pokroić w kostkę ,z resztą bulionu dodać do mięsa i dusić 30min.Papryki oczyścić ,umyć,pokroić na kawałki i dodać na 15min przed końcem duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak