Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak czereśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1łyżka
jajko 6
cukier 25dag
sól szczypta
mleko 1l
sok wiśniowy 1szkl
skórka starta z cytryny z1
cukier puder 6dag
chleb pszenny 20dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak czereśniowy

Czereśnie umyć,wydrylować.Żaroodporną formę wysmarować margaryną,wsypać tartą bułkę.Chleb pokroić w kromki ,kromki na połowę.Formę wyłożyć 1\\3chleba ,przykryć 1\\2czereśni,ułożyć warstwę chleba i ponownie czereśnie.Ostatnią warstwę chlebem.Jajka cukier,sól i mleko wymieszać.Dodać sok wiśniowy i skórkę z cytryny.Wlać do formy z pieczywem i czereśniami ,odstawić na 5min do nasiąknięcia .Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego zapiekać 10min w temp 220C.Deser wyjąć ,oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak