Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 łyżki masła
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
1/4 średniej wielkości pomidora
bulion drobiowy 1 kostka
makaron ryżowy 1/2 paczki (w kształcie tagliatelle)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

Zagotować wodę ok 1,5 litra z Bulionetką i na wrzącą wrzucić makaron. Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić . Do garnka włożyć masło i roztopić je. Dodac pokrojonego w bardzo drobną kosteczkę pomidora i podsmażyć go .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Włożyć odsączony makaron i chwilę ogrzewać mieszając by cały pokrył się sosem. Zostawić na 5 minut pod przykryciem.
Podawać do delikatnych dań rybnych , drobiowych lub warzywnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.01.2012 20:58
pi?knie wygl?da:)
eli_555 14.09.2010 22:48
pyszny makaronik
Przemek4 23.07.2010 10:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak