Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

Czerwony ( pomidorowy ) makaron ryżowy :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki masła

  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %

  • 1/4 średniej wielkości pomidora

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • makaron ryżowy

    1/2 paczki (w kształcie tagliatelle)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę ok 1,5 litra z Bulionetką i na wrzącą wrzucić makaron. Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić . Do garnka włożyć masło i roztopić je. Dodac pokrojonego w bardzo drobną kosteczkę pomidora i podsmażyć go .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Włożyć odsączony makaron i chwilę ogrzewać mieszając by cały pokrył się sosem. Zostawić na 5 minut pod przykryciem.
Podawać do delikatnych dań rybnych , drobiowych lub warzywnych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

25.01.2012 20:58
pi?knie wygl?da:)

eli_555

14.09.2010 22:48
pyszny makaronik

Przemek4

23.07.2010 10:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat