Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z arbuzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek waniliowy 4 szt
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
śmietana kremówka 200 ml
cukier puder 4 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt
jabłko 1 szt
arbuz 50 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z arbuzem

Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody a gdy napęcznieje podgrzewać do momentu aż się rozpuści. Serki wymieszać razem z żelatyną na końcu dodając śmietanę ubitą z cukrem - na sztywno. Całość delikatnie wylać na biszkopty i wstawić do lodówki aby do stężenia.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Z arbuza i jabłka wyciąć kulki. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać ją na deser, udekorować owocami i ponownie wstawić do lodówki. Przed podaniem zdjąć boki tortownicy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.09.2011 09:52
extra
Iwona45 24.07.2011 23:41
pycha
aleksa123 17.06.2011 11:09
Jakoś tak arbuza pomijałam do tej pory..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak