Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta biała na mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 70 dkg
masło lub margaryna 2 łyżki
mleko 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta biała na mleku

Kapustę płuczemy dzielimy na 4 części i zalewamy wrzącą osoloną wodą i mlekiem z dodatkiem cukru i gotujemy do miękkości.Miękką kapustę wyciągamy odsączamy wycinamy głąb.Układamy na półmisku i polewamy zrumienioną bułką tartą wymieszaną ze stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.05.2012 21:40
ciekawy sposób
Krystyna32 15.11.2011 00:08
super
1j1o1l1a1 26.05.2011 21:28
do polania bułką gotuję kapustę zwyczajnie w wodzie i krojoną...ten przepis zaintrygował mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak