Zupa kalafiorowa z lanymi kluseczkami

Zupa kalafiorowa z lanymi kluseczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka 1

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    200 gram
  • maslo1

    1 łyżeczka
  • przyprawa do dań Kucharek

    1 łyżeczka
  • kalafior

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na małe cząstki, umyć.Marchewkę obrać, umyć i starkować na jarzynowej tarce. Zagotować 1,5 litra wody. Włożyć marchewkę i kalafiora.Posolić. Gotować do miękkości. Jajka roztrzepać na pianę,posolić i dodawać mąkę, tak, żeby uzyskać konsystencję śmietany.Wlewać cienką strużką na gotującą się wodę. Zaciągnąć śmietaną. Wsypać dużo drobno posiekanego koperku. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:38
Dobra zupa.

Anonimowy

09.06.2013 19:53
Bożesz Ty mój, a co to jest i dlaczego takie małe zdjęcie?

Henryka2

03.06.2013 19:21
A Kucharek rzeczywiście można pominąć.

Henryka2

03.06.2013 19:18
Nie, nie lepiej bo to taki właśnie przepis, tylko z marchewką, kalafiorem i koperkiem (o którym zapomniałam w składnikach :( )Spróbuj, a docenisz smak tej zupy! :)

wiola28a

06.09.2011 14:30
pyszna taka zupka

radosna29

04.03.2011 22:16
Uwielbiam taka zupke z kalafiorem

Małgorzata106

25.01.2011 18:22
pycha

cukiereczek

15.01.2011 11:29
Smaczna zupa

jolaxa

05.01.2011 17:11
uwielbiam

aginaa

18.12.2010 20:28
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat