Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar do ciasta

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 3 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar do ciasta

Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki. Nałożyć go do umytych słoików. Zasypać cukrem. Brzegi słoików wytrzeć do sucha, zakręcić. Pasteryzować 10 minut. Tak przygotowany rabarbar nadaje się do ciast, można go przechowywać bardzo długo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.11.2013 14:41
świetny pomysł
Kate131 03.11.2011 07:46
nigdy nie robilam
anemon 30.09.2011 19:58
Jak szkoda, że nie trafiłam na Twój przepis wcześniej, ale nic straconego na wiosnę go wykorzystam.
Weronika_eM 09.08.2011 22:28
super
Tahitha 03.06.2011 21:32
O, to mi się właśnie przyda. Dzięki :)
Katarzyna/kate1980 27.05.2011 21:17
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak