Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa po węgiersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 80 dkg
słonina 10 dkg
cebula 1 szt
mąka 1 płaska łyżka
śmietana 3 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa po węgiersku

Kalarepę myjemy obieramy i kroimy w talarki zalewamy wrzącą osoloną wodą i gotujemy do miękkości.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę razem ze słoniną.Słoninę częściowo stapiamy i mieszamy z cebulą i podsmażamy,dodajemy mąkę zasmażamy nie rumieniąc.Łączymy z kalarepą koncentratem pomidorowym i śmietaną,chwilkę gotujemy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.12.2011 00:05
pyszne
ben-ka 09.07.2011 08:42
ciekawy przepis,tak przyrządzonej kalarepki nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak