Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa po francusku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 80 dkg
masło 2 łyżki
cebula 2 szt
mąka 1 łyżka
koperek posiekany
sól
cukier
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa po francusku

Kalarepy myjemy obieramy płuczemy i kroimy w paseczki,cebulę obieramy i kroimy w kostkę,smażymy na łyżce masła nie rumieniąc,dodajemy ją do kalarepy zalewamy wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i gotujemy do miękkości.Pozostały tłuszcz rozgrzewamy i mieszamy z mąką zasmażamy nie rumieniąc.Zasmażkę łączymy z kalarepą i posiekaną zieleniną gotujemy i doprawiamy do smaku.Podajemy do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.07.2011 08:07
ciekawy sposób na kalarepkę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak