Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka kaszubska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 10 dkg
marchew 20 dkg
woda 1,5 litra
bulion drobiowy 1 kostka
mięso mielone 30 dkg
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka kaszubska

Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa zalać wodą,dodać kostkę bulionową i zagotować. Do mięsa dodać pieprz i przyprawę w płynie. Wymieszać. Formować małe kulki (śr.1 cm) i wrzucać je do wywaru. Gotować ok.15 minut. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 01.03.2012 17:28
Super się prezentuje i na pewno jest pyszna !
Justa32 18.10.2011 19:23
chętnie spróbuję!!!
Justa32 18.10.2011 19:23
chętnie spróbuję!!!
Anna169Hosz 03.08.2011 23:56
Zapowiada się smacznie.
Weronika_eM 19.06.2011 20:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak