kalafior po hindusku

kalafior po hindusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • olej

    1,5 łyżki
  • tłuszcz

    150 gram
  • piwo jasne

    3/4 szklanki
  • jajka

    2 szt
  • sól

  • cukier

  • przyprawa curry

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior oczyszczamy i płuczemy w zakwaszonej octem wodzie,następnie wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy na półmiękko,po ugotowaniu wyjmujemy i dzielimy na cząstki.Mąkę mieszamy z żółtkami wlewamy powoli piwo i olej i roztrzepujemy trzepaczką,następnie dodajemy ubitą z białek pianę sól i curry.Kalafior maczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna146

23.06.2011 15:16
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat