Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pistacjowe (Dukanowe)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 4 łyżki
jajko 2 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
mleko skondensowane light 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
barwnik spożywczy 1 zielony
mleko w proszku 1/3 (odtłuszczone)
aromat 1 pistacjowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pistacjowe (Dukanowe)

Jajka utrzeć ze słodzikiem do białości. Cały czas miksując dodawać kolejno: aromat, barwnik, otręby, mleko w proszku, mleko skondensowane i proszek do pieczenia. Całość miksować jeszcze przez 5 minut. Ciasto przełożyć do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25 - 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 08.12.2011 09:16
bardzo fajnie się prezentuje:)
Renataj 20.08.2011 21:14
wygląda pięknie
Agnieszka_B 26.05.2011 21:42
jakie zieloniutkie - super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak