Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka pieczony

Z udźca zdjąć skórę. Maggi wymieszać z octem balsamicznym, przyprawą do kurczaka, czosnkiem i pieprzem. Mieszanką natrzeć mięso. Obłożyć liśćmi laurowymi i zielem, odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 50 - 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

evita0007 26.05.2011 14:38
ale smacznie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak