Przepis i sposób przygotowania na: Kawa potrójnie kawowa
2 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka cukru pudru
2-4 łyżeczki syropu kawowego do deserów
100 ml śmietanki kremówki 30%
2 szczypty kakao naturalnego
sposób przygotowania: Kawę wsypać do podgrzanej \"łapki\" ekspresu ciśnieniowego ręcznego - zaparzyć i rozlać do dwóch filiżanek - w każdej powinno być nie więcej niż 1/2 filiżanki naparu. Mocno schłodzoną śmietankę ubijać spieniaczem do mleka dosypując cukier puder i kawę rozpuszczalną. Gdy piana będzie sztywna nałożyć ją na wierzch zaparzonej kawy zostawiając ok. 2 łyżeczek. Środek nałożonej śmietany polać syropem kawowym i nałożyć pozostałą śmietanę. Oprószyć odrobinką kakao naturalnego.