Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 5 kg
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka na zimę

Fasolkę umyć, odciąć końcówki, pociąć na mniejsze kawałki. Włożyć ją do garnka, zalać wodą (tak, żeby zakryła fasolkę). Zagotować, gotować 10 minut. Fasolkę przełożyć do słoików. Do wody, w której gotowała się fasolka dodać sól (1 łyżkę soli na1 litr wody). Osoloną wodą zalać fasolkę. Wytrzeć do sucha brzegi słoików, zakręcić. Pasteryzować 15-20 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.03.2014 10:53
Świetny zapas na zimę :)
Weronika_eM 07.09.2011 21:53
lubię bardzo fasolkę
agnieszka137 26.05.2011 13:07
wykorzystam przepis :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak