Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

idealny biszkopt

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka przenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
cukier 1 szklanka
prosze do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: idealny biszkopt

Rozdzielamy jajka.Białka ubić stopniowo dodając cukier na sztywną pianę ,żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia (użyć wysokiego naczynia bo szybko rośnie).Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąkę. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 18.01.2012 17:15
super
octo 18.12.2011 00:37
rzeczywiscie idealny na zdjeciu:)
IKrakowianka 16.11.2011 22:01
super
gusia1000 02.10.2011 15:30
Tak, to prawda, jest idealny.
Justyna/HerLife 02.09.2011 23:56
Chętnie wypróbuję =]
AgaS10 30.05.2011 14:08
dobry biszkopt to podstawa wielu smacznych ciast:)
tatiana2 27.05.2011 13:31
ja też wypróbuję, choć mam już jeden sprawdzony przepis :)
halina17 26.05.2011 12:03
wypróbuję przepis ten

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak