Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
cebulki
rodzynki
orzechy włoskie
masło
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z rodzynkami

Mięso przyprawione obsmażyć na złoty kolor , przełożyć do brytfanny i piec około godziny w temp. 150 stopni podlewając bulionem .Małe obrane cebulki pogotować w osolonym wrzątku 10 minut.Odlać , przełożyć na patelnię , polać odrobiną oliwy i masła . Smażyć aż się zrumienią, po czym przykryć i dusić do miękkości .Dodać wymoczone rodzynki oraz posiekane orzechy , wymieszać. Na 10 minut przed końcem pieczenia przełożyć zawartość patelni do brytfany z mięsem .Miękki schab pokroić w plastry , przełożyć na półmisek, obłożyć cebulkami i rodzynkami, polać sosem z pieczeni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 26.05.2011 09:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak