Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 1 szklanka
masło 200 g
jajko 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
woda 0,25 (wrząca)
serek homogenizowany 300 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z rodzynkami

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, nie przerywając ucierania dodać serki i miękkie masło oraz (przestudzoną) rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Do masy łyżką wmieszać rodzynki i ubitą na sztywno pianę z białek. Deser przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak