Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z mikrofalówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółta papryka (świeża) 1 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
cebula 2 szt
czosnek do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sos sojowy ciemny 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
bulion warzywny 4 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz bałkański do smaku
cielęcina 0,5 chuda
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z mikrofalówki

Mięso pokroić w niezbyt drobną kostkę, wymieszać z sosem sojowym, rozmarynem i pieprzem bałkańskim. Odstawić na noc do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, wymieszać z mięsem, przełożyć do naczynia nadającego się do mikrofalówki i mikrofalować 15 minut (moc 900 W). Następnie dodać pokrojone papryki, czosnek i bulion wymieszany z mąką. Wymieszać, mikrofalować kolejne 20 minut. Na końcu dodać śmietanę doprawioną solą i pierzem. Mikrofalować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak