Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto zaparzane na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
sól 0,5 łyżeczki
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto zaparzane na pierogi

Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sól. Powoli wlewamy wodę, mieszając ciasto łyżką, do uzyskania niezbyt twardej konsystencji. Gdy ciasto nieco przestygnie, wyrabiamy je ręką przez około 5 minut (do całkowitego połączenia mąki z wodą). Pierogi z takiego ciasta gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.06.2012 08:55
dobre pierozki to podstawa
1j1o1l1a1 25.05.2011 22:51
też zaparzam mąkę do pierogów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak