Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 25 dkg
swojska kiełbasa 25 dkg
śmietana 1,5 szklanki
chrzan 10 dkg
sól do smaku
woda 3 litry
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
grzyby suszone 5 szt
wędzonka 0,5 (wieprzowa)
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanica

Zagotować wodę z liśćmi, zielem i grzybami. Do wrzącej wody włożyć boczek, wędzonkę i kiełbasę. Gotować wszystko do miękkości. Wyjąć z wywaru wszystko oprócz grzybów. Chrzan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śmietanę wymieszać z mąką i chrzanem, dodać do wywaru. Doprawić pieprzem i solą. Wędzonkę i boczek pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki, jajka w plasterki. Na talerzach ułożyć jajka, kiełbasę, wędzonkę i boczek. Zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak