Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto malinowo-żurawinowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
otręby owsiane 2 łyżki
otręby pszenne 2 łyzki
słodzik w proszku 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żurawina
barwnik spożywczy 1 czerwony
jogurt naturalny 3 odtłuszczony
mleko w proszku 2 (odtłuszczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto malinowo-żurawinowe

Otręby zmielić, żurawinę posiekać. Jajka utrzeć ze słodzikiem do białości, dodawać kolejno (nie przerywając miksowania): otręby, jogurt, proszek do pieczenia, mleko, barwnik i aromat. Miksować jeszcze przez 4 minuty. Na końcu łyżką wmieszać do ciasta żurawinę. Przełożyć ciasto do silikonowej foremki, wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 175 stopni i piec 25 - 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 12.05.2012 15:37
wow jaki intensywny kolor
Agnieszka_B 26.05.2011 21:42
Warto wypróbować, bo ciasto wygląda pysznie:)
Haneczka1 26.05.2011 17:04
to ja poproszę kawałek :)
patusia 26.05.2011 00:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak