Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kawowo-czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko odtłuszczone 400 ml
mleko skondensowane light 100 ml
skrobia kukurydziana 2 łyżki
słodzik w proszku 1 łyżka
kakao 1 (odtłuszczone)
mleko w proszku 2 (odtłuszczone)
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kawowo-czekoladowy

Z mleka 0% odlać pół szklanki, rozrobić w niej słodzik i skrobię. Resztę mleka zagotować, dodać kakao i kawę oraz mleko skondensowane i w proszku. Cały czas mieszając wlać mleko ze skrobią i słodzikiem. Gotować do zgęstnienia rozcierając ewentualne grudki. Przed podaniem można posypać budyń mlekiem w proszku i udekorować suszoną żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 28.07.2011 17:42
pyyyyszny
Sarenka 12.06.2011 08:26
Naturlany, przygotowany domowym sposobem - najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak