Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
pieczarki 20 dkg
czosnek 2 ząbki
tymianek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki
pieprz do smaku
żółty ser starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z pieczarkami

Ryż przepłukac zimną wodą.Cebulę,czosnek,pieczarki pokroić w kostkę i zarumienić na gorącym oleju,dodać ryż,przyprawy.Zalać woda(1,5 szkl)z rozpuszczoną kostka rosołową.Po wymieszaniu gotować około 20 minut, nie mieszać.Przed podaniem posypać tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 12.05.2013 15:05
ciekawy przepis
ONY_za_kare 15.03.2013 09:03
musi być pycha
Iwusia 05.02.2013 23:01
ciekawy przepis
Dorota59 12.03.2012 04:53
smaczne danie
mirosława4 08.10.2011 21:09
super
Ania67 26.07.2011 21:42
super
RenataZ-et 07.07.2011 23:04
fajna kolacja
Krystyna32 04.06.2011 15:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak