Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 25 dkg
mąka pszenna tortowa 2 szklanki
jajko 1 duże
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie

Mąkę z proszkiem i solą przesiać do miski,dodać serek ,jajko.Dobrze wymieszać składniki na elastyczne ciasto.Rozwałkować na grubość około 2 cm i wykrawać kółka szklanką i kieliszkiem mniejsze w środku kółka.Smażyć pączki na słoty kolor w głębokim tłuszczu,dobrze osączone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.07.2013 08:18
bardzo apetycznie wyglądają
plocia 22.06.2013 23:25
Ale bym teraz zjadła takiego świeżego pączka.
Norgiusz 27.09.2012 19:15
mniam
PaniMISIOWA 02.05.2012 21:31
wspaniałości!
smakowita 28.02.2012 21:00
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Ania67 05.01.2012 21:39
Oj kuszą....
monika154 22.09.2011 09:33
pycha
eli82 22.06.2011 19:20
super
katarzynka455 01.06.2011 11:12
fajne
kate.500 30.05.2011 07:56
Wyglądają super, zrobilabym sobie takie, ale jestem na diecie i dopiero jak skoncze diete...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak