Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z indyka i soi

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soja 25 dkg
koncentrat pomidorowy 250 ml
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat do smaku
pierś z indyka wędzona dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z indyka i soi

Soję wypłukać, zalać letnią wodą, zostawić na 12 godzin. Odcedzić, zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości. Dodać pokrojoną w kostkę pierś oraz drobno posiekany czosnek, gotować przez 3 minuty. Wlać koncentrat (najlepiej użyć koncentratu z kartonika). Doprowadzić zupę do wrzenia, przyprawić maggi, czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.06.2011 08:05
pyszna!
Agnieszka_B 26.05.2011 21:44
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak