Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z prawdziwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
grzyby leśne 40 dag
jajko 4 sztuki
śmietana 3 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat według uznania
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierowania
jajko 2 do panierowania
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z prawdziwkami

Mięso dzielimy na porcje i rozbijamy jak na schabowe, nacieramy przyprawą do mięsa i oregano, zostawiamy na 2 godz. Grzyby kroimy i obgotowujemy w lekko posolonej wodzie. Obgotowane grzyby podsmażamy razem ze śmietaną i przyprawami (solą i pieprzem) do uduszonych grzybów wbijamy jajka i smażymy jak jajecznicę. Gotowe nadzienie wykładamy na mięso i zwijamy roladki, jajka rozbijamy z mlekiem. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy w dość głębokim tłuszczu, najpierw na mocnym ogniu obsmażamy potem zmniejszamy płomień i dosmażamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 19:04
pyszny schabik :)
czekoladka_m 03.10.2011 12:58
Pycha!! Szkoda, że w tym roku tak mało grzybów i prawie wszystkie robaczywe:(:(
Weronika_eM 10.08.2011 20:18
pycha
Mysiunia 24.06.2011 18:52
roladki wyglądają świetnie! na pewno by mi smakowały:)
aguus 26.05.2011 21:45
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak