Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W GALARECIE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 1 kg.
włoszczyzna 1 pęczek
ocet 1 szklanka
pieprz 10 ziaren
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 listków
sól - do smaku
przyprawa uniwersalna - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W GALARECIE

Śledzie oczyścić, posolić. 1,5 l. wody zagotować z octem, cebulą, włoszczyzną, listkiem laurowym, pieprzem.

Po zagotowaniu wody włożyć do niej śledzie, gotować na wolnym ogniu kilka minut. Następnie śledzie wyjąć.

Wywar gotować kolejne ok. 10 min., przecedzić. Przyprawić przyprawą magi, solą, octem, dodać rozpuszczoną żelatynę.

Wywarem polać śledzie. Przestawić w chłodne miejsce, aby galaretka się ścięła. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 20.11.2012 23:07
śledzi w galaecie jeszcze nie jadłam
halina17 25.05.2011 20:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak