Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa drobiowa

5.0
(53)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sprawdzony przepis na domowej roboty kiełbaski drobiowe. Smakują tak dobrze, że już więcej nie kupicie sklepowych. 

Składniki:

pierś z kurczaka 600 gramów
mięso z udźca indyczego 1 kilogram
woda 200 mililitrów
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 25 gramów
jelita naturalne
Majeranek suszony Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa drobiowa

1. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, mięso z indyka zmielić maszynką o drobnym sicie.

2. Oba mięsa wymieszać z peklosolą, odstawić na noc do lodówki. Następnie dodać wodę i przyprawy.

3. Wymieszać, odstawić na 5-6 godzin.

4. Jelita nadziewać masą kiełbasianą, formując dowolnej wielkości kiełbaski.

5. Kiełbasę parzymy i podajemy z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 25.06.2012 00:37
ale pycha !
Renata16 16.05.2012 13:44
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak